....vše, co je podle přírody, je hodno úcty. (Cicero Marcus Tullius)

Pražský koláč

23. ledna 2013 v 14:43 | Dáša |  Vařím a peču

Těsto:
  • 450 - 500g mouky (půl napůl hladkou a polohrubou)
  • 180 ml teplého mléka
  • 110 g změklého másla
  • 75 g cukru
  • 1 vejce
  • asi půl kostky kvasnic
  • trošku soli
  • 1 žloutek (nebo i celé vajíčko) na potření
Drobenka:
  • 100 g hrubé mouky
  • 60 g cukru
  • 60 g studeného másla
  • 1 - 2 lžičky skořice + 1 sáček skořicového cukru
Náplň:
1 šlehačka, 1 ztužovač do šlehačky, 1 tvaroh,
1 vanilkový pudink uvařený v 300 ml mléka, cukr dle chuti
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Natty Natty | Web | 24. ledna 2013 v 8:26 | Reagovat

Ovšem toto Dáši, to je něco moc dobrého ;-) Tak jdu ukousnout :-D Pěkný den.

2 zdenekvdf zdenekvdf | E-mail | 13. července 2013 v 1:13 | Reagovat

Hmmmm... Nádhera. Skoro cítím jak voní! To bych teda nedokázal. Tuhle jsem si dělal zapékané těstoviny a aby byly pěkně křupavé, nechal jsem je trochu déle v troubě, že. Málem jsem je uvedl do stavu tvrdosti, ve kterém jsem je koupil. No není to úžasné?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama